Tips til en bedre løbetur

Løb er skønt…

Løb er en af de motionsformer som kan gøres hvor som helst og når som helst. Tidligt om morgenen inden arbejde,  sent på aftenen når ungerne er lagt i seng eller når du er ude at rejse. Løbetræning er tit noget som er lettere at sætte sig for, da det egentligt blot kræver at du får løbeskoene snøret, og får sparket dig selv ud af døren.

Læs også tidligere indlæg om løb her.

Hvis du mangler motivation til at komme i gang med at løbetræne, skal du blot læse alle de sundhedsgavnlige gevinster du får ved bare at løbe 2-3 gange om ugen nedenfor.

– Løb er med til at øge din kondition og forbedre dit kredsløb.

– Moderat løbetræning sænker din risiko for b.la. diabetes, hjerte-kar-sygdomme, blodpropper og har en nedsænkende effekt på blodtrykket. Løb og anden motion mindsker risikoen for at udvikle kræft særligt i lever, mave, tyktarm og bugspytkirtel.

– Løb er også med til at sænke dit stress-niveau i kroppen da motion udskiller endorfiner som er et lykkehormon. Grundet lykkehormonet endorfiner, får vi mere energi og overskud efter vi har trænet.

– Løb styrker knoglerne, idet løb er vægtbærende træning, altså træning hvor du skal flytte din egen vægt.

– Løb forbrænder en masse kalorier og er med til at forme og slanke vores ben og balder, dette er oftest den største motivationsfaktor for os kvinder 😉

Et dansk forskningsprojekt har forsket i løb og hvilke sundhedsgavnlige effekter det har med sig at løbetræne. Forskningsprojektet har studeret over 20.000 københavneres sundhedstilstand og fulgt dem over en årrække på 35 år. Resultaterne viser at de københavnere som løb, havde en 44% mindre risiko for at dø af b.la. hjertesygdomme, samtidig viser undersøgelsen at mænd kan leve op til 6,2 år længere og kvinder 5,6 år længere hvis de løbetræner.

Som overstående viser, er der kun er en masse gode grunde til at starte med at løbetræne. Start stille og roligt ud hvis du ikke er vant til at løbetræne, det er alfa og omega at kroppen får lov til at restituere efter en løbetur, så man undgår skader. Få taget en løbetest og invester i nogle gode løbesko som passer til din løbestil, på den måde undgår du også skader som kan være relateret til dårlige løbesko.

En stor motivationsfaktor er at have et mål med sin løbetræning, om det er at kunne løbe 3 eller 5 km. i træk, eller om det er at kunne fuldføre et maraton. Det at have et mål i sig selv, er med til at holde motivationen og løbegejsten kørende, og samtidig sikre dig fremgang med din træning. Hvis du har fået blod på tanden til at komme i gang med at løbetræne, så kan du altid booke mig til et forløb eller blot én enkelt session, hvor vi terper teknik og andet relevant for dig :).

Læs evt. mere her.

2 kommentarer

  • Helt enig med overskriften – løb er bare fantastisk!
    Hvis du vil kan du tjekke min blog http://bysarah.dk/ ud – lige nu har jeg en lækker giveaway kørende, hvor man kan finde en fusion-trøje 🙂
    // Sarah – bysarah.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tips til en bedre løbetur