Horn med fyld af dadel og kokos

Er sund = kur eller livsstilsændringer?

Sundhed er ikke en opskrift

Hvad er en sund livsstil? Er det at træne hver dag? Er det at undlade en bestemt fødevaregruppe som eksempelvis kulhydrater? Er det at undlade søde sager og kun at spise grøntsager og kylling?

Alle vi mennesker er forskellige, og har forskellige holdninger og behov. Dermed findes der ikke én opskrift der gør sig gældende for, hvornår man er sund og hvornår man ikke er sund. Dét der virker for dig i forhold til at føle at du er i balance, har energi og overskud, er ikke nødvendigvis det der fungerer for andre.

Sundhed, kost og træning fylder meget i de sociale medier, og det kan være svært at finde rundt i, hvad der er rigtigt eller forkert, hvilken slankekur der virker, og om man nu skal holde sig fra kulhydrater eller fedt.

Kure vs. livsstilsændringer 

At leve på en decideret slankekur, eller at undvære en af makronæringsstofgrupperne også kendt som kulhydrater, fedt eller proteiner, kan på længere sigt være en uholdbar løsning, da tiltag som disse ofte kan være svære at efterleve. Eksempelvis når vægttabet under en slankekur står stille, når højtider og traditioner nærmer sig, eller ved sociale arrangementer, er det nemt at ‘falde i’, fordi det er situationer der ofte ikke passer ind i en kur. Derimod er livsstilsændringer i form af små justeringer i hverdagen, en måde at skære ned på det der er usundt for dig og skære op for det der gør dig mere sund. En sund livsstil bør indebære tiltag der er holdbare på lang sigt, tiltag der er realistiske og som passer ind i din hverdag. Det skal være sjovt at leve sundt, det skal smage godt og det skal give mening!

Det tager tid at ændre vaner, men ved at starte i det små, vil det være sandsynligt, at det med tiden bliver nemmere at implementere ændringer – også i forhold til at kontrollere sig selv, når man i sin sunde livsstil tillader sig selv et stykke kage, en drink eller hvad der nu er en ‘last’ for en. Med lidt tålmodighed og sund fornuft kan man komme langt og mærke en forskel. Ikke bare for en kort periode, ikke bare i januar måned eller op til strandsæsonen, men hver dag hele året rundt 🙂

Skærmbillede 2015-02-14 kl. 21.15.32

Alt med måde 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Horn med fyld af dadel og kokos