Antioxidanter

Horn med fyld af dadel og kokos

961770_10204791192953516_1111742853_n

Igår eksperimenterede jeg med at lave en sundere version af marcipanhornet, og resultatet blev så godt! De smager sødt og syndigt, meget ala marcipan på grund af dadelfyldet. De er naturligt sødet og fyldt med fibre og sunde fedtstoffer, der giver god mæthed og er med til at holde blodsukkeret stabilt. Perfekt til eftermiddagskaffen 🙂

Ingrediensliste:

300 g grahamsmel

200 g hvedemel

1 dl rugkerner

50 g gær

2 dl vand

2 dl mandelmælk

1 dl kokosolie

1 tsk salt

1 tsk honning

Fyld:

20 friske dadler uden sten

3 dl kokosmel

Fremgangsmåde:

Mos dadlerne med en gaffel, foodprocesser e.lign. og rør det sammen med kokosmelet, så det hænger sammen.

Lun vand og mælk til håndvarmt. Nuller gæren heri og rør den helt ud i væsken. Tilsæt herefter salt, honning og olie. Rør herefter grahamsmel, hvedemel og rugkerner grundigt i væsken og ælt det hele sammen til en lind dej – tilsæt mere mel hvis nødvendigt. Dejen skal hvile et lunt sted i 30 min, med et fugtigt viskestykke over. Herefter slås dejen ud og formes til en rund bolle.

10937810_10204644222039335_1807068938_n

Tryk den helt flad og rul den stor med en kagerulle. Dejen deles herefter som på billedet, og fyldet fordeles på den brede del af stykkerne og rulles sammen til et horn.

Til sidst skal de efterhæve i 30 min, og så pensles med vand. Bages i midten af ovnen på 200 g i ca. 15 min.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Antioxidanter