Horn med fyld af dadel og kokos

Igår eksperimenterede jeg med at lave en sundere version af marcipanhornet, og resultatet blev så godt! De smager sødt og syndigt, meget ala marcipan på grund af dadelfyldet. De er naturligt sødet og fyldt med fibre og sunde fedtstoffer, der giver god mæthed og er med til at holde blodsukkeret stabilt. Perfekt til eftermiddagskaffen 🙂
Ingrediensliste:
300 g grahamsmel
200 g hvedemel
1 dl rugkerner
50 g gær
2 dl vand
2 dl mandelmælk
1 dl kokosolie
1 tsk salt
1 tsk honning
Fyld:
20 friske dadler uden sten
3 dl kokosmel
Fremgangsmåde:
Mos dadlerne med en gaffel, foodprocesser e.lign. og rør det sammen med kokosmelet, så det hænger sammen.
Lun vand og mælk til håndvarmt. Nuller gæren heri og rør den helt ud i væsken. Tilsæt herefter salt, honning og olie. Rør herefter grahamsmel, hvedemel og rugkerner grundigt i væsken og ælt det hele sammen til en lind dej – tilsæt mere mel hvis nødvendigt. Dejen skal hvile et lunt sted i 30 min, med et fugtigt viskestykke over. Herefter slås dejen ud og formes til en rund bolle.
Tryk den helt flad og rul den stor med en kagerulle. Dejen deles herefter som på billedet, og fyldet fordeles på den brede del af stykkerne og rulles sammen til et horn.
Til sidst skal de efterhæve i 30 min, og så pensles med vand. Bages i midten af ovnen på 200 g i ca. 15 min.
De er super gode os dagen efter i madpakken