Kaffe og koffein

Laks med fennikelsalat og søde kartofler

11009064_10153139887984116_2117445389_n

Et bud på en lækker hurtig og nem søndagsret, fyldt med gode vitaminer og fiskeolier. Den grove fennikelsalat giver en god mæthedsfornemmelse og de søde kartofler bidrager med et sødt twist, der sammen giver en skøn smagsoplevelse. Søde kartofler er spækket med A-vitaminer, og indeholder 3 gange så mange proteiner som en almindelig kartoffel.

Måden laksen er bagt på, gør at den har en meget mild smag af fisk, så er familien ikke så glad for fisk, er retten her oplagt at prøve af på dem. De søde kartofler er formet som pomfritter og gør retten lidt mere spændende for børnene. 🙂

Opskrift til 4 personer:

Tilberedningstid – 45 min.

Ingrediensliste:

  • 1 helsidet laks (Fileter kan også bruges)
  • 1 Citron
  • 3 store søde kartofler
  • 1 spidskål
  • 1 fennikel
  • Olie
  • Salt
  • Peber
  • 1 spsk. honning
  • ½ dl hvid balsamico

 

 Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 gr.

Skræl og skær de søde kartofler i stave. Vend dem i en smule olie. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Sæt dem øverst i ovnen i ca. 35 min. Afstemmes med tiden på din laks, så det hele er færdigt på samme tid.

Tag et stort stykke staniol, læg laksen i den ene ende med salt, peber, og citron i skiver og spred lidt oliedråber ud over fisken. Fold staniolen over fisken og pak den sammen i siderne – så saften ikke flyder ud. Sæt den straks i ovnen, skal have imellem 18 og 22 minutter (18 minutter er let rosa, som jeg foretrækker den).

Snit spidskålen og fennikel meget tyndt. Rør honning og balsamico godt sammen og vend dressingen, kål og fennikel sammen.

Jeg valgte at lave en hurtig fiskesauce til, men den blev faktisk ikke spist, da laksen og salaten var saftig og smagfuld nok i sig selv.

Velbekomme! 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kaffe og koffein