Havtorn - Nordens citron

Løbetræning med triatleter

IMG_4381

Thomas, Kristian og Rikke står her i planken!

Som det er nævnt tidligere, har min fortid som eliteløber resulteret i en passion for at hjælpe alt fra motionistløberen der løber for at holde sig aktiv, til løberen der lever for at løbe og har sat sig et specifikt mål. Fælles for alle der løber er, at man med den rette teknik og  kropsholdning kan blive en bedre, hurtigere og mere udholdende løber. Sidst men ikke mindst, har det også indflydelse på skadeforebyggelse – findes der noget værre end at have lysten og motivationen for at løbe, men at diverse skader hindrer én?

I lørdags var jeg ude og træne med triatleter, der alle skal ende med at deltage i Copenhagen Ironman 2015. I og med at løbedelen er den sidste disciplin der kommer efter en gang svømning og en lang cykeltur, vil det kunne mærkes på kroppen, at den har været på arbejde længe. Løb er utroligt belstande for kroppen, idet man for hvert skridt lander med ens egen kropsvægt 3 gange. Begynder man ovenikøbet at falde sammen i kroppen, at glemme at fokusere på ens teknik, kan det medføre uheldige bevægelser der kan gøre ens løb langsommere eller slide på kroppen.

IMG_4387

Der spurtes på stedet. Arme i fokus!

I lørdags bestod træningen af opvarmning i form af løb i rask tempo, rundt om søerne i København, da deltagerne alle bor i nærheden. Undervejs stoppede vi op for at lave øvelser som eksempelvis walking lunges, gadedrengehop for at træne afsæt, løb med overgang til spurt og coretræning. Vi sluttede træningen af, med at løbe hjem.

Skærmbillede 2015-03-15 kl. 16.48.52

Kristian udfører walking lunges og der rettes til.

Skærmbillede 2015-03-15 kl. 16.48.36

Thomas er ligeså igang med walking lunges.

Fordelen ved at være få deltagere til en træning som i lørdags, gør at der er tid til at fokusere på hver enkel løber. Der kan hermed gives feedback og rettelser som løberen kan nå at arbejde videre med inden træningen er omme. Dette er vigtigt i forhold til at kunne gå hjem og træne selvstændigt, og øve sig på til den næste løbetræning.

Løbetræningen er ikke til for mig, men for løberen der kommer til mig og har et særligt ønske i forhold til løb. Derfor er der ikke grænser for, hvordan en løbetræning kan foregå. Her er det nemlig med løb, som det ifølge mig også er med kost, at det afhænger af det menneske man er! Vil du vide mere om hvad jeg tilbyder inde for løb, læs mere her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Havtorn - Nordens citron