Kombucha the ☺

Balancebræt

FullSizeRender

For mit vedkommende kommer der mere og mere løb på programmet, og det er super fedt. I øjeblikket er det i forbindelse med træning af triatleter, mit forløb “Change your running lifestyle” (læs mere her) og 1:1 løbetræning (læs mere her). Løb handler om meget mere end at få kilometer i benene, blandt andet teknik og styrke/stabilitet. Når man løber er det ofte på ujævne overflader, op og ned af fortove og så videre, derfor er det godt at have styr på balancen og at have stærke scener og led der kan klare disse udfordringer.

Balancebrættet, også kaldet vippebrættet, er et super redskab som ikke koster alverden! Det er rigtig godt til at styrke og stabilisere anklen og i det hele taget musklerne og leddene i benene. Som også navnet på brættet hentyder til, trænes ens balance og koordination og det kan derfor med fordel, være et redskab, der kan hjælpe mange mennesker, ikke kun løbere. Også i forbindelse med styrketræningsøvelser er det godt at have kontrol og stabilitet.

Det gode ved dette lille redskab er, at det ikke fylder særlig meget og at det ikke tager lang tid at træne på det. Man kan endda stå på det i 5 minutter om aftenen, selvom ens yndlingsprogram er i TV’et! 😉

Sådan gør du

Stil dig på brættet med den afstand der udfordrer dig, men som stadig gør at du skal koncentrere dig om at holde balancen. Vip enten frem og tilbage, eller lav cirkelbevægelser. Bliver det for nemt kan man lukke øjnene. Der findes en masse andre øvelser, men dette er en god start. God fornøjelse 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kombucha the ☺