Hvad er bedre end.. Nye løbesko?!

D3 vitamin!

Skærmbillede 2015-11-24 kl. 20.31.30

Mangel på D3 vitamin ses ofte i de nordlige lande, hvilket gør at vi blandt andet i Danmark, bør være ekstra opmærksomme på vitaminet i vinterhalvåret. Solen er nemlig den vigtigste kilde til vitaminet, som kroppen selv er med til at danne, når solens stråler rammer huden. Der skal en del mere sol end der er på denne årstid til at danne tilstrækkelige mængder af vitaminet. D vitamin findes i fødevarer som fede fisk og i en mindre grad i æg og mejeriprodukter, men kosten alene kan ofte ikke dække behovet for vitaminet!

Hvorfor er det så vigtigt?

D3 vitamin har en række vigtige funktioner såsom at styrke og vedligeholde muskler og knogler (da vitaminet er nødvendigt for at calcium kan optages) og ifølge forskning fra nyere tid, at det har en gavnlig effekt på immunsystemet, hvilket være med til at reducere inflammationstilstande i kroppen.

Hvad kan man gøre?

Vitaminet hører til de fedtopløselige vitaminer og lagres i kroppens fedtdepoter. Det er en god ide at tage vitaminet til måltider der indeholder fedt da vitaminet opløses i fedt når dette fordøjes.

Som nævnt er det svært at få dækket sit behov via kosten (og sollyset i vinterhalvåret) og derfor anbefales det at tage et tilskud. Af denne årsag har jeg valgt at have vitamintilskudet i min netshop, selvom jeg i mange andre tilfælde, stadig vil mene at man skal spise sundt og varieret for at få vitaminer og mineraler. Har valgt at have D3 vitamin fra PurePharma i netshoppen, se mere her. (For rabatkode der gælder til den 26. november 2015, se helsematildes instagram). Der tages dagligt 1 kapsel og et glas rækker til 120 dage, dvs. 4 måneder, hvilket næsten er indtil solen rigtig begynder at skinne på os igen 🙂

Vær god ved dig selv, og husk endelig at spise de D-vitaminrige fødevarer samt at gå eller løbe udendørs i dagtimerne hvor solen (til tider) skinner 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad er bedre end.. Nye løbesko?!