Tørret frugt

Vintersuppe!

Skærmbillede 2015-11-17 kl. 16.45.17

Når det regner, blæser og bare er koldt, er suppe et hit! Især på denne årstid er der mange råvarer der er oplagte at anvende, som eksempelvis græskar eller rodfrugter. Denne gang blev det til en suppe med både (hokkaido)græskar og lidt rodfrugter.

Supper er en super god måde at få spist flere grønsager på. Grønsager har et højt indhold af vitaminer og mineraler, de fylder godt i maven og er derfor også særlig vigtige for dig der gerne vil holde den slanke linje. Desuden kan suppen sagtens laves til aftensmad og også spises til frokost dagen efter – hvis der altså er mere tilbage 😉

I min e-bog ‘Suppekurs – Spis dig til mere energi og bliv slank’ kan du finde 14 opskrifter på lækre supper, for kr. 39,-. Så har du lidt at veksle imellem her i den kolde tid!

Opskrift på mættende vintersuppe (2 personer):

  • 250 g. græskar (fx hokkaido græskar)
  • 1 lille majroe eller 1/4 selleri
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 kartofler
  • 2 gulerødder
  • 100 g. optøet spinat
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 l. kogt vand
  • 1 terning grønsagsbouillon

Græskaret skrælles og hakkes i mindre stykker. Majroen eller selleri, løg og hvidløg hakkes ligeledes. Svits disse ingredienser i olie, i en gryde med høj varme og under omrøring. Tilsæt bouillon til det kogte vand, hæld det op i gryden og lad det koge op. Snit kartofler og gulerødder og tilsæt til suppen og kog den igennem i ca. 10 minutter. Skru herefter ned på svag varme og lad suppen simre i 40 minutter, gerne med et låg over. Herefter blendes suppen. Tag stilkene fra spinatbladene og læg spinaten i suppen, tilsæt et par små kopper vand og lad til sidst suppen koge op i et par minutter.

Drys evt. græskarkerner over suppen.

Velbekommen 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tørret frugt