Guide – Bedste løberuter i København

Frugt og grønt

Frugt og grønt kan varieres og tilberedes på mange forskellige måder. Der findes et stort udvalg af de farverige fødevarer og de bidrager alle gavnligt til kroppen og vores sundhed, på hver deres måde.

Fordele ved frugt og grøntsager

Fordelen ved at prioritere frugt og grønt som en stor del af sit daglige kostindtag, er at kroppen ikke skal bruge så meget energi på at nedbryde det, og at de er fyldt med vitaminer, mineraler og antioxidanter. Alt dette er med til at styrke immunforsvaret, øger mæthedsfornemmelsen, og er et godt alternativ i forhold til andre snacks hvis man samtidig gerne vil slanke sig. Ikke mindst består meget frugt og grønt af en stor del væske, hvilket ligeledes er vigtig for kroppens funktioner, såsom at give dig energi, skylle affaladsstoffer ud og bidrager til stofskiftet.

Mange muligheder

Smag, modenhed og udbud afhænger lidt af sæson, men efterhånden er der gode muligheder for at finde netop dét der falder bedst i ens smag. Det er dog altid en rigtig god ide at tænke varieret og gerne tænke i farver, da et mix er optimalt for at blive dækket ind af forskellige vitaminer. Noget frugt og grønt er særligt fordelagtigt at have med på farten og kræver ikke så meget tilberedning, mens andet tager længere tid at tilberede.

Hvis det skal være nemt og hurtigt

Har du god tid, kan du bruge frugt og grønt i juicer, smoothies, bagværk, salater, supper og lignende, men har du travlt og er afsted en hel dag kan du benytte dig af de butikker som eksempelvis fakta Q eller 7-eleven som mere og mere er begyndt på at sælge frugter og grøntsager der er beregnet til at tage ‘to go’. Ligeledes er det et godt alternativ altid at have frossent frugt og grønt liggende i fryseren, så at du til hvert et måltid kan få frugt og grønt, selvom tiden er begrænset. Vitaminer og antioxidanter bevares mindst ligeså godt i de frosne som i de friske varianter, og du kan derfor med god samvittighed benytte dig af eksempelvis grønsagsblandinger der hurtigt og nemt kan indgå i en wok. Ofte er blandingerne på tilbud i diverse supermarkeder, så det vil til hver en tid være muligt at få dækket sit behov, og ikke mindst vil din krop og sind takke dig for det 🙂

Skærmbillede 2015-02-22 kl. 21.21.13

 

Foto: Jesper Glyrskov.

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide – Bedste løberuter i København