Minimer din appelsinhud!

Guide – Bedste løberuter i København

Gitte-Høj-photo-Martin-Kaufmann-13000pix-800x1200

At løbe i københavn, kan være en udfordring – Der er masser af mennesker, tonsvis af lyskryds og generelt mange afbrydelser. Jeg bruger løb som meditation, og jeg foretrækker derfor at løbe i områder uden afbrydelser, så jeg kan bevare et godt flow. Desuden er det et klart plus hvis det er et grønt område, så jeg kan indånde frisk luft, frem for bilos 🙂

Da jeg har boet i københavn i mange år, har jeg prøvet mange forskellige løberuter rundt omkring, og tænkte derfor at jeg vil komme med mine bud på de bedste løbeområder i København.

Hvis man løber samme rute igen og igen kan det godt blive kedeligt og ensformigt og man mister motivationen. Det er derfor en god ide at variere sin løbetræning og prøve nye ruter af ofte. Nye ruter, giver nye omgivelser, og nye ting at se på. Tiden går derfor hurtigere og man løber måske længere, end hvad man havde regnet med.

Da jeg gerne løber længere ture, løber jeg oftest fra mit hjem (indre by) hen til det grønne område jeg vil løbe, evt lunter/varmer op hvis der er mange lyskryds – Og på den måde også afjogger på vej hjem og får strukket ud. Men du kan også sagtens tage cyklen hen til et nyt sted, så det går lidt hurtigere og du på den måde får varmet op og er klar til at løbe når du hopper af cyklen. Kom endelig med bud på andre gode løberuter, hvis i kender til andre end dem jeg har nævnt 😀

 

Damhussøen (5,5 km)

Adresse: Ved damhussøen, 2720 Vanløse

Damhussøen og damhusengen er én lang rute uden et eneste lyskryds eller afbrydelse. Der er en god sti, og der er altid en dejlig frisk brise. Søen dufter friskt og ren, modsat indre bys søer. Der er bedst at løbe tidligt morgen eller sen eftermiddag, hvor der er helt roligt. Damhusengen er et lille grønt område for enden af damhussøen, med flere grusstier. Ønskes langdistance, er det oplagt at løbe videre ud af grønddalsstien. Ønskes en kort rute kan man nøjes med damhussøen (3,5 km).

 Grøndalsstien (7 km)

Adresse: Grønddalsvænge Allé

Grøndalsstien er en skøn grøn strækning at løbe på, med blødt underlag og træer og græsområder hele vejen. Stien starter ved Hillerødgade/Grøndalsvænge Allé og slutter ved Damhussøen. Ruten er altså derfor oplagt at tage i kombination med Damhussøen ruten, hvis man ønsker en længere distance. Det er en god tur når man bare vil være i sine egne tanker, og ikke tænke på at skulle dreje, stoppe op mv. Der er kun 2 lyskryds undervejs. Der er desuden forskellige træningsområder undervejs på ruten, så løbeturen kan kombineres med styrketræning.

Amager strandpark (5,5 km)

Adresse: Amager strandvej, 2300 København S (Metro går lige dertil)

Amager strandpark er ud til vandet, så man kan høre vandets brusen og samtidig er er der altid frisk luft og en smule blæst, så man føler at man bliver blæst igennem med havluft. En anden god ting ved ruten er at der er lavet en fin lang sti, der følger hele vejen langs med vandet og tilbage igen. Man slipper altså for at løbe i sandet, men alligevel få følelsen af at løbe ved vandet. Der er derfor heller ingen afbrydelser eller lyskryds. Ruten er ca 5,5 km lang hvis du løber hele vejen rundt, så den vil være oplagt til en 5 eller 10 km tur.

Søerne (6,5 km)

Søerne er et populært sted at løbe, og med god grund. Det er lige til, der er nemt at finde rundt og der er gode brede stier. Men grundet populariteten er der også mange mennesker på stierne dagen lang. Der kan derfor i myldretiden godt virke meget trangt. Er du vild med intervaltræning er ruten her optimal, da stierne er lange og brede og belagt med grus.

Der er en speciel stemning ved søerne, som man også mærker som løber – Både om dagen hvor man mærker pulsen fra bylivet, men også om aftenen hvor alle de ikoniske neonskilte spejler sig i søen.

– Foto: Martin Kaufmann

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Minimer din appelsinhud!