Salte mandler

Kosttilskudet ‘Basica Aktiv’

Skærmbillede 2015-05-02 kl. 17.39.09 1

Ens livsstil og den kost man indtager, har indflydelse på syre-base balancen i kroppen. Visse fødevarer øger syre-dannelsen i kroppen, mens visse fødevarer er base-dannende. En oversyret krop kan medføre manglende energi, tab af muskelmasse og på sigt livsstilssygdomme som knogleskørhed, idet kroppen vil prøve at neutralisere overskuddet af syrer, ved hjælp af calcium og magnesium, som findes i knoglerne.

For at kroppen kan fungere optimalt skal den blandt andet have tilført mikronæringsstoffer som omfatter vitaminer og mineraler. De bidrager eksempelvis til at omsætte den mad vi spiser, til at vedligeholde vores knogler og til at optimere immunforsvaret. Ikke mindst har de indflydelse på vores præstationsevne og er især gavnlige i forhold til at restituere efter en træning. Hård fysisk aktivitet medfører at kroppen mister en del mineraler eksempelvis igennem sved og urin. Netop fordi mikronæringsstoffer er med til, at reparere kroppens væv i musklerne efter træning, kan det for nogen være relevant, for en periode, at tilføre kroppen tilskud ved siden af en sund og varieret kost. Det kan være i perioder hvor din træningsmængde øges eller i perioder hvor dine træningspas ligger tæt på hinanden. Basica aktiv er et kosttilskud med basiske mineraler og vitaminer, der har en frisk smag af appelsin, og som indeholder magnesium, calcium, kalium, natrium og mange andre vigtige mineraler. Jeg har for tiden løbetræning på mit program, hvorfor at jeg derfor nu tager Basica en gang dagligt, i løbet af de næste par måneder. Den kan købes på min netshop her.

Det er dog vigtigt at understrege, at alt hvad kroppen har brug for af næring, først og fremmest bør indtages igennem kosten. Ved at spise en sund og varieret kost og ved at drikke tilstrækkeligt med vand, er man allerede godt på vej, i forhold til at kroppen kan opretholde en ønsket syre-base balance. Vitaminer og mineraler er altså vigtige at være opmærksomme på, og blandt andet er det derfor vigtigt at spise rigeligt med grøntsager. Især de grønne grøntsager har et højt indhold af de ønskede mikronæringsstoffer, som sammen med væske, i form af vand, er med til at skylle ophobede syrerester ud af kroppen.

2 kommentarer

 • Cathrine

  Hej,

  Du skriver at du tager det en gang om dagen i øjeblikket fordi du løbetræner. Hvis man ikke motionerer hver dag, hvor ofte skal man så tage det? Og erstatter det en multivitamin?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte Høj

   Hej Cathrine,
   Hvis blot du er aktiv i løbet af en dag så kan det være lige så relevant. Så snart du dyrker motion f.eks. 3 x pr. uge, kan der for de fleste være et behov for lidt ekstra tilskud af mineraler.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salte mandler