Glutenfrie boller

Æble mums…

Æblemos

Æble mums, mos, guf whatever… Jeg er vild med det, og spiser det gerne ofte, meget ofte. Og især når det er min R, som har lavet det.

Her er der brugt følgende;

  • mørkerøde æbler, som er så fine røde/lyserøde at det næsten smitter af på æblekødet. Plukket i kammeratens sommerhus.
  • rørsukker
  • stjerneanis
  • kardemomme kapsler
  • lidt vand

Æblerne er blevet skrællet og kogt sammen med ingredienserne. Forholdet kender jeg ikke, men det er bare med at smage sig frem. Inden æblerne moses, så tag stjerneanis og kardemomme kapslerne fra. Smag til og vurder om der skal mere af noget i.

Opbevares i tætlukket boks eller andet. Og nydes efter behov 😉

 

Æblemos2

På billedet har jeg lagt mosen sammen med æblekagerasp (shit altså, det er godt engang imellem) og øverst flødeskum.

Jeg tåler egentlig ikke flødeskum særlig godt, men lige her, skal der altså lidt til. Andre ville måske bruge skyr, creme fraiche eller andet i den stil. Og det er også helt fint. Jeg kan ikke tåle mejeriprodukter særlig godt og holder mig helt fra det til dagligt, men når der er æblemos, så er det flødeskum jeg altid vælger til.

Hvis jeg skal blive sådan helt ernæring/sundheds nørdet, så er denne kombination super. Og ville blive endnu bedre med hakkede mandler til (men det havde jeg ikke lige). Flødeskummet (fedtkilde) gør at blodsukkeret ikke raser derudaf efter indtag af æblemosen. Fedt, ik?

🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfrie boller