Gode nødder...

Er en kalorie virkelig bare en kalorie?

Jordbær kage

Vi bliver til daglig bombarderet med veje til vægttab med alt fra nye slankekurer, vægttabs-dvd’er, bøger, vægttabsurter og piller. Desværre bliver alle disse produkter markedsført på sådan en måde, at det er en form for ”mirakelkur” desværre findes der ikke en simpel pille som kan slanke dig. Det kræver hårdt arbejde, dedikation samt motivationen at ændre livsstil.

Vi har alle hørt det, og de fleste har prøvet det, nemlig ”Hvis du vil tabe dig, skal du indtage færre kalorie end du forbrænder”. Dette passer til en hvis længde, sandheden er at kroppen er så kompleks, at der er mange flere aspekter at se på end blot simpel kalorieberegning. Det er på tide at vi ser på hele vægttabsverdenen med andre øjne.

Lad os se på myterne omkring vægttab og se på de vedvarende metoder som faktisk hjælper.

Myte 1: Du skal indtage færre kalorie end du forbrænder for at tabe dig.
Et vægttab er et simpelt regnestykke ikke? Hvis bare du spiser mindre mad, tæller dine kalorier og forbrænder mere end du indtager, så er du sikret et vægttab. Lyder logisk nok, men dog ligger der mere bag. Hvis du sulter dig selv på en lav-kaloriediæt og bruger størstedelen af din tid i fitnesscenteret, vil du helt sikkert tabe dig i begyndelsen, men problemet er at du risikere at tage endnu mere på igen end før du begyndte.

I realiteten vil 500 kalorier broccoli og 500 kalorier chokoladekiks opføre sig forskelligt i din krop og sætte gang i forskellige processor, hvilket er mere kompleks end en simpel kalorieberegning. Chokoladekiksene vil b.la. øge dit blodsukker og dermed udskille ekstra insulin, som i længden vil være med til at øge din fedtlagring på kroppen, samtidig med at chokoladekiksene ingen nyttige nærringsstoffer indeholder. Kroppen ved derfor ikke hvad den skal bruge dem til andet end energi og fedtlagring.
Din vægt i dag, er et resultat af din hormonelle sundhed, samt din krops evne til at regulere dit stofskifte.

For de fleste mennesker, er overvægt et symptom og ikke årsagen til forskellige gener og ubalancer. Grundet det at kroppen oftest har været plaget i årevis på diverse slankekurer on and off kan gøre problemerne værre, da kroppen vil holde på fedtet af fysiologiske grunde. At have et CV fyldt med diverse slankekurer er en sikker måde at sikre sig et dårlige stofskifte og hermed forringe chancerne for et vægttab.

Image-1

Pointen er ,at du skal fokusere på at få en sund og balanceret krop, for at kunne tabe dig, og ikke tabe dig for at få en sund krop. Fokuser i stedet på hvad grunden bag vægttabsbesværet er.

Følg med på bloggen, hvor jeg de næste par uger vil tage fat i myte 2 samt komme nærmere ind på hvad du i stedet skal fokusere på for at få et succesfuldt vægttab.

 

 

4 kommentarer

 • anna

  juhuu det er lige det jeg har gået og tænkt det sidste stykke tid, uden at jeg ved noget som helst om det! glæder mig at læse de kommende indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigtig godt indlæg! Jeg har mange veninder der tæller kalorier og gerne napper vingummier i hverdagen bare de har styr på tallet udenpå posen. Det er naturligvis et fair valg og når de kigger uforstående på mine kæmpe portioner mad når jeg forklarer mit valg om hellere flere kalorier fra bedre kilder, så kan jeg jo bare være glad for at jeg hviler i mit valg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Altid-Slank

   Ja, der kan næsten ikke komme nok fokus på det twistede syn på mad, sundhed m.m. der efterhånden er overalt. Jeg tænker altid kvalitet og masser af næringsstoffer frem for noget andet! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gode nødder...